De deurhanger

Treft u een deurhanger aan?

Veel bewoners willen hun huis of straat zo leuk mogelijk maken. Vaak staan ze dan niet stil bij de toegankelijkheid. Dat is niet erg, want ze zijn er vaak niet bekend mee. Maar toegankelijkheid is wel belangrijk voor mensen met bijvoorbeeld een kinderwagen, rollator, rolstoel of taststok. Een leuke bloempot kan ervoor zorgen dat de weg niet toegankelijk is. Mensen zijn vaak niet flexibel genoeg om ‘even snel’ een andere route te kiezen.

Juist omdat bewoners er vaak niet bekend mee zijn, hebben de makers van deze website de deurhanger bedacht. Een vriendelijk bedoelde actie om bewoners niet te veroordelen, maar bewust te maken van deze problemen.

Heeft u een deurhanger aangetroffen in de brievenbus, aan uw fiets of in de beplanting? Dan kon iemand met bijvoorbeeld een kinderwagen, rollator, rolstoel of taststok uw huis niet (makkelijk) passeren. Kijk bij Tips en regels wat u kunt doen.

Heeft u geen idee waarom u de deurhanger heeft gekregen? Stuur een mailtje met uw adres naar info@leidsebuurttoegankelijk.nl en we leggen het graag uit.

Wilt u deurhangers voor eigen gebruik?

Vindt u de deurhanger een goed idee en wilt u graag meewerken aan dit project? Stuur dan een mailtje met daarin uw naam en adres naar info@leidsebuurttoegankelijk.nl en u krijgt een setje deurhangers thuisgestuurd. Uw e-mailadres wordt niet voor andere doeleinden gebruikt!

Spelregels

Wij geloven dat bij de deurhanger bij goed gebruik een krachtig middel tegen de slechte toegankelijkheid van de buurt is. Om te voorkomen dat het aan kracht inboet, hebben we een paar spelregels:

  • U hoeft niet beperkt te zijn, maar wel bekend met de toegankelijkheidsnormen.
  • Strooi niet lukraak met deurhangers. Gebruik de deurhanger alleen in situaties waarin u zeker weet dat u in uw recht staat.
  • Speel niet voor eigen rechter! Het draait om bewustmaken, niet om veroordelen.

Klachten

Vindt u het vervelend dat u de deurhanger in de brievenbus, aan uw fiets of in de beplanting treft? Misschien zelfs al voor de zoveelste keer? U kunt contact opnemen met de wijkraad (zie Contact) maar u kunt zich ook afvragen waarom u de deurhanger treft. Iemand probeerde u op een vriendelijke manier bewust te maken van problemen met de openbare ruimte voor uw huis. Wees ervan bewust dat er regels gelden voor het gebruik van de openbare ruimte (zie Tips en regels).