In de buurt

Badhuis Leidsebuurt

Allereerst is het Badhuis natuurlijk gewoon een hele fijne plek om verse koffie te drinken, je feestje te vieren, te vergaderen of leuke evenementen te organiseren. Maar wat het Badhuis echt bijzonder maakt is de organisatie die erachter zit. Het Badhuis wordt gerund door Leidsebuurtbewoners die zich allemaal vrijwillig inzetten. Iedereen doet waar hij of zij goed in is en wat hij of zij leuk vindt.

Buurtcentrum De Til

Buurtcentrum de Til is een buurthuis in de Leidsebuurt van Haarlem. In dit buurthuis vinden activiteiten plaats voor kinderen in alle leeftijdsgroepen. Zo is er een peuterspeelzaal, organiseert het kinderwerk activiteiten en is er ook jongerenwerk.

Speeltuin Brouwersplein

Speeltuin Brouwersplein is in 1952 opgericht en staat vrijwel midden in de Leidsebuurt in Haarlem op het Brouwersplein. Het is een leuke, uitdagende en vooral veilige plek voor kinderen tot ongeveer 12 jaar om te spelen.

Bavo

De Koepelkathedraal Haarlem is uniek en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. De machtige kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en is bijna zo groot als de Notre Dame in Parijs.

Zwembad De Houtvaart

De Houtvaart is het enige openluchtbad van Haarlem. De Houtvaart beschikt over een 50-meterbad met duikplank, een instructiebad en een speelbadje voor de hele kleintjes.