Badkamergalm viert Martenitsa met balkanensemble Sultan

Op 1 maart wordt in een aantal Oost-Europese landen het lentefeest Martenitsa gevierd. Mensen maken kleine versieringen van rode en witte wol die ze die dag aan elkaar geven. Zodra je een boom in bloei ziet staan, hang je je versiering in de boom ten teken dat de lente begonnen is. Een mooi ritueel dat we best zouden kunnen overnemen in ons koude, natte kikkerlandje. Dus neem je rode en witte wol mee naar het Badhuis 1 maart en kom gezellig eten, drinken, lenteversieringen maken en naar prachtige muziek luisteren!

Het zevenkoppige ensemble Sultan speelt authentieke Oost-Europese en Mediterrane folklore en swingende Balkansoul. Of ze nu op grote dansfeesten of festivals spelen of een intiem concert geven voor een luisterpubliek, het wordt altijd een sfeervol folkfeestje. Zangeres Ellen laat zich in het Badhuis bijstaan door gastzangeressen Juliette en Marielle. Speciaal voor dit Martenitsa-concert ligt de nadruk op Bulgaarse meerstemmige lenteliedjes.

Sultan bestaat uit:
Ellen Boers – zang
Jelle van Herwijnen – snaarinstrumenten
Stef Koopman – accordeon
Joris van Beek – viool
René Gosse – slagwerk
Willem Raadsveld – contrabas
Bert Kruijer – klarinet

Mee-eten?
Zoals altijd kun je na afloop van Badkamergalm gezellig blijven eten. In de loop van de middag wordt er live door een club vrijwilligers voor je gekookt. Wel graag even via de e-mail reserveren, met het oog op de boodschappen.

Zondag 1 maart
Aanvang 16:00 uur, deur open 15:45 uur
Badhuis, Leidseplein 49, Haarlem

Toegang gratis (een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld)
Maaltijd na afloop: volwassenen € 8,50 kinderen € 4,00
Reserveren is noodzakelijk en kan via reserveren@badhuisleidsebuurt.nl
Vermeld dan duidelijk je naam, het aantal eters, of er kinderen bij zijn en of je vegetarisch wilt eten.