Coronatest aan huis beschikbaar voor mantelzorgers in Kennemerland

Mantelzorgers kunnen vanaf nu thuis getest worden op het coronavirus. Deze testen aan huis worden georganiseerd door Tandem, een organisatie die ondersteuning aan mantelzorgers biedt, in samenwerking met GGD Kennemerland, Zorgbalans, gemeenten Bloemendaal, Haarlem, Heemstede, Velsen en Zandvoort. 

De testen zijn bedoeld voor mantelzorgers die lastig naar een testlocatie kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat zij degene voor wie ze zorgen niet alleen kunnen laten of omdat de mantelzorger zelf moeite heeft om zich te verplaatsen.

Een voorwaarde om getest te kunnen worden, is dat de mantelzorger klachten heeft die passen bij het coronavirus. Zoals koorts, luchtwegklachten, hoesten, verkoudheid, niezen, verlies van reuk en/of smaak of kortademigheid. Een speciaal corona-thuiszorgteam neemt de testen af. Als mantelzorger kunt u zich aanmelden voor een test bij Tandem Centrum voor Mantelzorgondersteuning via telefoonnummer 023-891 06107. Het telefoonnummer is 7 dagen per week bereikbaar tussen 8.30 en 21.00 uur. Heeft u meer nodig dan alleen een test? Dan is Tandem beschikbaar voor verdere ondersteuning.

Geen mantelzorger?

Bent u geen mantelzorger en heeft u (milde) klachten die passen bij het coronavirus? Dan kunt u een afspraak maken om u te laten testen op één van de testlocaties. Meer informatie leest u op de website van de GGD.

Van haarlem.nl