Grote groepen kan weer met 1,5 meter afstand

In veiligheidsregio Kennemerland geldt een nieuwe noodverordening. Het is vanaf 1 juli weer mogelijk om in grotere groepen samen te komen. Jos Wienen: ‘Ik ben erg blij dat we met deze versoepelingen de zomer in gaan. Ik wil iedereen wel op het hart drukken zich aan de 1,5 meter afstand te houden en bij klachten thuis te blijven en je te laten testen. Op deze manier voorkomen we met zijn allen hopelijk een nieuwe lockdown.’

Evenementen

Kleinschalige evenementen kunnen georganiseerd worden, zoals een braderie, kermis, sportevenement of (food)festival. Er moet dan wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. 

De gemeente gaat in gesprek met de evenementenorganisatoren om te onderzoeken wat er mogelijk is binnen de 1,5 meter-norm. Alle organisatoren kunnen contact opnemen via 14 023 of een mail sturen naar antwoord@haarlem.nl. De gemeente adviseert over de haalbaarheid van het voorstel. Is het voorstel haalbaar? Dan kunt u een evenementenvergunning aanvragen.

Kleine bijeenkomsten 

Een kleine bijeenkomst kan sowieso worden georganiseerd, als iedereen zich aan de 1,5 meter afstand houdt. De gemeente vraagt u wel om uw buurtbarbecue of straatfeest te melden. Dit kan op www.haarlem.nl/melding-klein-evenement.

De noodverordening

Sinds 1 juli geldt een nieuwe noodverordening (pdf). Hierin zijn de laatste versoepelingen van de landelijke coronamaatregelen formeel geregeld voor de veiligheidsregio Kennemerland. Deze regio bestaat uit de gemeenten Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Uitgeest, Velsen en Zandvoort.

Meer informatie vindt u op www.vrk.nl.

Van haarlem.nl