Na de feestdagen van uw kerstboom af? Lever hem in bij de kerstbomenactie!

Ook dit jaar is er in Haarlem een kerstbomenactie. Kinderen die kerstbomen inleveren, krijgen voor iedere boom €0,40 en een lootje. Met dit lootje kunnen ze verschillende prijzen winnen.

Kinderen vanaf 16 jaar en volwassenen kunnen ook kerstbomen inleveren, zij doen alleen niet mee aan de actie.

Data en locaties

De kerstbomen worden ingezameld op 8 en 15 januari 2020 tussen 12.30 en 16.00 uur. Er zijn 27 plekken verdeeld over de stad waar kinderen en volwassenen kerstbomen kunnen inleveren. Kijk voor een overzicht op de website van Spaarnelanden.

Mensen die een kerstboom hebben staan die kinderen voor de actie mee mogen nemen kunnen dit laten weten door de daarvoor bestemde poster voor een raam te hangen. Deze poster is te downloaden op de website van Spaarnelanden.

Hoe werkt het?

Per ingeleverde boom krijgen de kinderen € 0,40 en een lootje waarmee ze kans maken op de Superprijs van € 500,-. Deze hoofdprijs is bestemd voor een activiteit met de hele klas, bijvoorbeeld een excursie, of voor een goed doel. Naast de Superprijs zijn er ook 100 cadeaubonnen van €10,- te winnen.

De uitslag staat 21 januari 2020 vanaf 13.00 uur op www.spaarnelanden.nl/kerstbomenactie en de winnaar moet zich voor 28 januari 2020 melden. Woensdag 5 februari 2020 om 10.00 uur reikt wethouder Merijn Snoek de Superprijs uit aan de winnende klas.

Let op: verzamelde kerstbomen mogen op last van de brandweer niet in voortuinen of op straat worden opgeslagen tot de inzameldagen. Spaarnelanden is verplicht kerstbomen in voortuinen en op straat te verwijderen in verband met brandgevaar.

Kerstboom kan ook naar het milieuplein

Kerstbomen kunnen ook naar het Milieuplein aan de Ir. Lelyweg 51 gebracht worden.
Op Eerste en Tweede Kerstdag is het Milieuplein gesloten. Vanaf vrijdag 27 december is het Milieuplein weer geopend. Op dinsdag 24 december sluit het Milieuplein om 15.30 uur en op dinsdag 31 december om 18.00 uur. Op 1 januari 2020 is het Milieuplein ook gesloten, op 2 januari is het Milieuplein weer open.

Meer informatie

Kijk voor alle informatie over de kerstbomenactie op de website van Spaarnelanden.

Foto: Paul Vreeker