Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

Lees meer over de openingstijden van de publiekshal, de gewijzigde afvalinzameling, de vrijwillige vuurwerkvrije zones, voorkom woninginbraak, de nieuwjaarsreceptie en de kerstbomenactie.

Publiekshal en Milieuplein gesloten tijdens de feestdagen

Eerste en Tweede Kerstdag (25 en 26 december) is de publiekshal van de gemeente gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar. Dat geldt ook voor Nieuwjaarsdag (1 januari). Ook het Milieuplein is gesloten tijdens de feestdagen. Vrijdag 27 december is de publiekshal geopend tot 16.00 uur. Het loket Bedrijf & Omgeving is 27 december gesloten.

Gewijzigde afvalinzameling

Tijdens de feestdagen geldt een gewijzigde inzameling voor huishoudelijk afval. Ook sluit Spaarnelanden verschillende afvalbakken af of haalt deze weg om vuurwerkschade te voorkomen.
Meer informatie

Vuurwerk: verkoop, afsteken en vuurwerkvrijezones

Vuurwerk? In Haarlem liever niet! Wilt u toch vuurwerk afsteken, houd dan ook rekening met elkaar. Waar en wanneer is vuurwerk te koop? Wanneer mag u vuurwerk afsteken en waar zijn de vrijwillige vuurwerkvrije zones?
Meer informatie

Voorkom woninginbraak

Wist u dat de meeste woninginbraken worden gepleegd op Tweede Kerstdag? In de rest van december en januari wordt ook veel ingebroken. In de donkere wintermaanden is het door onverlichte huizen namelijk makkelijker te zien dat bewoners niet thuis zijn. Maak het inbrekers niet gemakkelijk!
Meer informatie

Publiekshal maandag 6 januari later open

Maandag 6 januari is de gemeente later bereikbaar vanwege een nieuwjaarsreceptie voor alle medewerkers. De publiekshal gaat dan om 10.30 uur open in plaats van om 9.00 uur. Ook is de gemeente pas vanaf 10.30 uur telefonisch bereikbaar.

Nieuwjaarsreceptie maandag 6 januari

Alle Haarlemmers, relaties en bekenden zijn uitgenodigd voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in de Gravenzaal van het stadhuis aan de Grote Markt 2. De receptie wordt gehouden van 17.00 tot 19.00 uur.
Meer informatie

Kerstbomenactie

De kerstbomenactie vindt plaats op 8 en 15 januari 2020. Kinderen t/m 15 jaar kunnen – tussen 12.30 en 16.00 uur – op diverse locaties in Haarlem oude kerstbomen brengen. Het doel van deze actie is zoveel mogelijk voorkomen dat afgedankte kerstbomen rondslingeren in de stad. De ingezamelde bomen worden versnipperd en verwerkt tot compost.
Meer informatie