De Wezens van de Kathedraal

Op de daken, torens en steunpilaren van de KoepelKathedraal heersen de wezens en ze nemen je mee in hun bizarre wereld. Je loopt op bijna 20 meter hoogte over het dak van de KoepelKathedraal en door de ‘dwerggalerij’. Via traptorens en de kapellen daal je verder af naar de beelden, gemaakt met de nieuwste 3D-technologie, in de mysterieuze crypte.

De beelden

De wezens verbeelden grote thema’s zoals de strijd tussen licht en donker, goed en kwaad en ze prikkelen je fantasie. Ze zijn ontsproten uit het brein van architect Joseph Cuypers. Op het dak en vanuit de dwerggalerij bewonder je de beelden in het echt, maar in de crypte kom je dichterbij dan ooit. Met als hoogtepunt de vleermuis en de duivel, het dekstuk dat op ware grootte nagemaakt is.

Beklim ook de torens!

De 60 meter hoge torens kunnen ook beklommen worden via spannende spiltrappen. Onderweg kom je langs enorme kerkklokken die om het half uur slaan (oren dicht!). Eenmaal boven aangekomen geniet je van het uitzicht op de binnenstad en van de koperen Jugendstil-koepel, maar ook de duinen en de zee lijken binnen handbereik. Bij helder weer zie je zelfs Amsterdam, Alkmaar en Leiden. Onvergetelijk!

Meer informatie