Parkeren in fietsvlonders

Fietsvlonder

De ruimte op de stoepen is beperkt

Het is fijn wonen in de Leidsebuurt, we komen er graag weer terug met vervoersmiddelen, zoals auto’s, fietsen, rollators en dergelijke. Als we thuis zijn stappen we uit of af, vouwen onze rollator op, gaan met onze rolstoel naar binnen of hangen onze rood-witte stok op. Voor mensen die de stoep met een rolstoel, rollator of kinderwagen gebruiken zijn wildparkeerders een uitdaging. Om dit onder de aandacht te brengen is de afgelopen tijd een deurhanger gehangen aan fietsen die op de stoep in de weg staan. Maar de verdeling van de openbare ruimte krijgen we nooit naar ieders wens, de een wil graag de auto dichtbij en de ander zet de fiets tegen zijn gevel. De Wijkraad pleit al jaren bij de gemeente voor een structurele fiets-parkeeroplossing, maar tot nog toe parkeer je in de Leidsebuurt een auto goedkoper op een parkeerplaats dan een fiets in een fietsenstalling. Waar vind je de ruimte voor je fiets?

Fietsvlonders

Er bestaan verplaatsbare vlonders die precies passen op een autoparkeerplaats, met plek voor maximaal 8 fietsen. Zo’n vlonder kan tijdelijk worden geplaatst om te uit te zoeken of dit een oplossing van het parkeerprobleem biedt. Aan het einde van de onderzoeksperiode kunnen de omwonenden hun voorkeur uitspreken voor behoud van de autoparkeerplaats of een vast fietsenrek. Iedereen krijgt zo de kans, zonder direct de straat te verbouwen, te ervaren welke inrichting zij écht willen.

Meedoen?

Vind je dit een goed idee en wil je van de Wijkraad hulp krijgen bij het mobiliseren van omwonenden, stuur dan een mail naar wijkraad@leidsebuurt.nl.

Door M. van Dijk

Eerder gepubliceerd

In de Leidsebuurtkrant herfst 2020.