Gratis trainingen voor mensen met een initiatief voor de stad

Heeft u een goed idee voor de stad waar u mee aan de slag wil? Via de Initiatievenschool van de gemeente kunt u gratis trainingen volgen die u hierbij kunnen helpen. De komende tijd staan er 3 op het programma.

Van inspirerend idee tot concreet plan

Hoe komt u van een inspirerend idee tot een uitgewerkt plan waar draagvlak voor is? Wie betrekt u erbij? Hoe maakt u de maatschappelijke meerwaarde van uw idee zichtbaar? En met welk beleid en welke regelgeving krijgt u te maken?Allemaal vragen waar u als beginnend initiatiefnemer mee te maken krijgt. In deze training gaat u met hulp van De Inschakelaars aan de slag met het uitwerken van uw idee tot concreet plan.

Datum: dinsdag 1 oktober
Tijd: 19.30-22.00 uur
Locatie: Seinwezen, Kinderhuissingel 1, Haarlem (onder voorbehoud)
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl.

Pitchen met passie

Hoe legt u verbinding met uw publiek? Hoe herkent u wat voor u werkt? En wat is het effect als u presenteert vanuit het hart in plaats van het hoofd?
In deze humorvolle workshop leert u uw boodschap in drie á vier minuten aansprekend over te brengen. Op een manier die uw toehoorders raakt waar het blijft hangen, in het hart.

Datum:     Donderdag 17 oktober
Tijd:          15:00 – 17:00 uur
Locatie:    Gedempte Oude Gracht 2, Haarlem
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl.

Invloed op bestuur en politiek

Hoe werkt de besluitvorming in de gemeente? Waar vindt de politieke afweging plaats? En hoe vergadert een raadscommissie? Als initiatiefnemer wilt u graag weten hoe u invloed kunt uitoefenen op het bestuur en de politiek, om zo uw initiatief kansrijker te maken.

In deze workshop van anderhalf uur krijgt u uitleg over hoe het gemeentebestuur werkt en hoe u invloed uit kunt oefenen. Aansluitend aan de workshop kunt u (een deel van) de commissievergadering bijwonen. Zo krijgt u een goed beeld van wat er tijdens zo’n vergadering gebeurt.

Datum:     Donderdag 14 november 2019
Tijd:          19.00 – 20.30 uur, daarna bezoek aan commissievergadering
Locatie:     Stadhuis (Grote Markt 2, Haarlem), Casteleijnskamer
Meer weten of aanmelden? Mail naar initiatief@haarlem.nl
Min. aantal deelnemers: 8; Max. aantal deelnemers: 15
Alvast meer weten over de gemeenteraad? Kijk op www.haarlem.nl/bestuur