Haarlem doet duurzaam!

De campagne Haarlem doet duurzaam is een podium voor bedrijven, organisaties en initiatieven die bezig zijn met de verduurzaming van Haarlem. Het is de doorontwikkeling van het Haarlems Klimaatakkoord dat in 2019 is gestart en bereikt een bredere doelgroep om zo meer bedrijven, organisaties en initiatieven te stimuleren om duurzaam te doen. Iedereen kan meedoen! 

Met de campagne ‘Haarlem doet duurzaam’ inspireren Haarlemse bedrijven, organisaties en initiatieven anderen om ook aan de slag te gaan op het gebied van de energietransitie, een circulaire stad of een klimaatbestendige stad. Zo vertelt Jan Aalberts, directeur Bedrijfsvoering bij Stichting Spaarnesant, over hoe hij samen met zijn collega’s hard aan de verduurzaming van de 26 Haarlemse openbare basisscholen werkt. Marjolein de Klerk, medewerker bij NME (Natuur en Milieu Educatie) Haarlem maakt basisschoolleerlingen enthousiast voor de moestuin en geeft ze les over de duurzame aspecten daarvan. En er is een verhaal over hoe we samen kunnen zorgen duurzaam en circulair textiel in de stad een gezicht krijgt.

De afgelopen jaren organiseerde de gemeente Haarlem het duurzaamheidsfestival Mugfest. Haarlemmers werden geïnspireerd om ‘duurzaam te doen’. Mugfest komt te vervallen in 2020. Om een bredere doelgroep aan te spreken gaat het evenement, zodra de omstandigheden rond de coronacrisis dat toestaan, door onder de naam Haarlem doet duurzaam. Haarlem doet duurzaam sluit op een gepaste manier aan bij bestaande Haarlemse evenementen.

Bekijk de video Haarlem doet duurzaam.

Van haarlem.nl