Leidsebuurt gaat over op omgekeerd afval inzamelen

In mei gaat Leidsebuurt over op omgekeerd inzamelen. Geschikte laagbouwwoningen hebben inmiddels een duocontainer voor papier/karton en plastic/blik/drinkpakken (PBD). Woningen in deze wijk die niet geschikt zijn voor een duocontainer, krijgen in mei andere oplossingen om dichterbij de woning papier/karton, PBD en gft en etensresten gescheiden te kunnen aanbieden.

Kaart locaties nieuwe inzamelmiddelen Leidsebuurt

Nieuwe campagne ‘Samen scheiden werkt’

Op 10 september 2019 is de campagne ‘Samen scheiden werkt’ van start gegaan. Lees hier meer over de campagne en bekijk de filmpjes.

Betere afvalscheiding

De gemeente Haarlem zet de komende jaren in op betere afvalscheiding. Wat er precies gaat veranderen, ziet u in dit filmpje: Haarlem gaat omgekeerd inzamelen.

Vragen nieuwe inzamelmiddelen en afvalscheiding

Heeft u vragen of meldingen over duocontainers, andere nieuwe inzamelmiddelen of afvalscheiding, dan kunt u hier terecht.

Welke wijken zamelen al omgekeerd in?

Verschillende wijken in Haarlem zijn al volledig overgestapt op omgekeerd inzamelen. Tot en met 2021 plaatsen we per wijk extra containers op straat zodat bewoners van woningen zonder duocontainer dichter bij huis hun afval gescheiden kunnen weggooien. Kijk hieronder wanneer jouw wijk volgens de huidige planning aan de beurt is:

  • Houtvaartkwartier (januari 2020)
  • Indischewijk (februari 2020)
  • Slachthuiswijk (april 2020)
  • Leidebuurt (mei 2020)
  • Centrum – Oude stad (juni/juli 2020)
  • Waarder- en Veerpolder (november 2020)
  • Spaarndam (november 2020)
  • Boerhaavewijk, Molenwijk, Amsterdamsewijk, Europawijk, Transvaalwijk (2021)

In de online Afvalwijzer van Spaarnelanden kunnen bewoners de locaties van dichtstbijzijnde containers voor papier/karton, plastic/blik/drinkpakken en gft en etensresten vinden:
https://afvalwijzer.spaarnelanden.nl.

Alle bijna 30.000 geschikte woningen in Haarlem hebben inmiddels een duocontainer.

Kijk op www.spaarnelanden.nl/duocontainer voor meer informatie of kijk bij de meest gestelde vragen over de duocontainer.
Wilt u nog een keer lezen welk afval nu in welke bak thuishoort? Op www.spaarnelanden.nl/afvalstromen vindt u meer informatie.