Meer aandacht voor stoepplantjes

Op dit moment zijn we allemaal meer thuis en veel mensen maken dagelijks een ommetje door de buurt of wijk. Kijk tijdens een wandeling eens goed naar beneden. U ziet dan waarschijnlijk allemaal kleine plantjes tussen de stoeptegels groeien. Een klein natuurgebied onder uw voeten.

Stoepplantjes worden vaak aangezien voor onkruid. Zonde! Want deze wilde plantjes helpen bij de afkoeling van onze stad, bieden voedsel voor bijen en zijn belangrijk voor de biodiversiteit. De Hortus Botanicus Leiden roept daarom iedereen op om stoepplantjes te gaan onderzoeken. Helemaal leuk als u de naam van het plantje erbij schrijft! 

Botanisch stoepkrijten

Sinds kort is ‘botanisch stoepkrijten’ een rage, overgewaaid uit Frankrijk en Engeland. Doe ook mee door de namen bij de stoepplantjes te schrijven met stoepkrijt. Zo worden ook andere Haarlemmers zich bewust van de natuur onder hun voeten. Bent u geen plantenkenner? Er zijn allerlei apps beschikbaar die u helpen bij het vinden van informatie. Op www.stoepplantjes.nl vindt u informatie en kinderactiviteiten.

van haarlem.nl