Ook volgend jaar subsidie voor aardgasvrij maken Haarlemse huizen

Haarlemse huiseigenaren kunnen ook komend jaar subsidie krijgen voor het gasvrij maken van de woning. De gemeente verlengt de looptijd van de subsidie tot eind 2021 om woningeigenaren meer tijd te geven deze regeling te gebruiken. De gemeente wil Haarlemmers stimuleren het aardgas de deur uit te doen. 

Woningbezitters kunnen maximaal 3.000 euro krijgen plus het bedrag voor het verwijderen van de aansluiting op het aardgasnet. De subsidie Haarlem Aardgasvrij is een aanmoediging en bedoeld voor de voorlopers. Naast deze subsidie zijn er ook landelijke subsidies beschikbaar.

Landelijke subsidie voor duurzame energie en energiebesparing

Voor een warmtepomp of zonneboiler kunnen huiseigenaren de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) aanvragen. Vanaf 1 januari wordt deze regeling uitgebreid met de subsidie voor isoleren. Meer informatie over deze landelijke subsidie op www.rvo.nl/ISDE. De gemeente biedt ook een duurzaamheidslening aan. Die lening is te combineren met de subsidie.

Verlenging looptijd subsidie

Tot nu toe hebben 170 Haarlemmers de subsidie Haarlem Aardgasvrij verkregen. Er is nog 125.000 euro beschikbaar voor 2021. Door het verlengen van de looptijd krijgen woningeigenaren meer tijd om de subsidie aan te vragen. Als het einde van het budget in beeld komt maken we dit tijdig kenbaar gemaakt op de website.

Subsidie voor gasvrije oplossingen

De subsidie is bedoeld voor het vervangen van aardgasinstallaties in huis als cv-ketel, geiser en gasfornuis. Ook de kosten voor het verzwaren van uw elektriciteitsaansluiting en de aanpassingen aan de meterkast als gevolg van het vervangen van uw installaties komen in aanmerking voor deze subsidie.

Aanvragen van subsidie?

De subsidie Haarlem Aardgasvrij is aan te vragen via www.haarlem.nl/subsidiegasvrij. Kijk voor meer (landelijke) subsidiemogelijkheden op Haarlem wordt steeds gasvrijer. Kijk hier voor meer informatie over de duurzaamheidslening.

Van haarlem.nl