Platform Zuidwest organiseert een thema-avond Duurzaamheid

Op woensdag 16 oktober organiseert Platform Zuidwest een thema-avond Duurzaamheid. In basisschool IKC De Argonauten, Nicolaas van der Laanstraat 25. De bijeenkomst start om 17.00 uur en duurt tot 21.30 uur

Bassischool IKC De Argonauten is een gasvrije locatie, de bijeenkomst start met een rondleiding waarin zij laten zien hoe zij hun energiehuishouding duurzaam hebben georganiseerd. Na de rondleiding volgen verschillende presentaties van initiatieven uit Zuidwest. Sam Guchteneire van gemeente Haarlem vertelt meer over de manier waarop de gemeente duurzame initiatieven en ontwikkelingen steunt. In het Garenkokerskwartier hebben Johannes Frölich en Andries Tieleman een buurtonderhoudsplan ontwikkeld. Johannes, ook bekend als de Huizendokter analyseert hoe het gesteld is met de duurzaamheid van woningen en welke maatregelen een woning kunnen verduurzamen. Eelco Fortuijn komt meer vertellen zijn initiatief, spaargas.

Het programma

17.00 tot 17.15 uur Opening Sam Guchteneire
17:15 tot 18.00 uur   Rondleiding IKC De Argonauten
18:00 tot 18.20 uur   Duurzame maaltijd (soepje/broodje)

Presentaties van 18:20 tot 20:45 uur

  • Rol van de gemeente door Sam Guchteneire
  • Buurtonderhoudsplan door Andries Tieleman en Johannes Frohlich
  • Spaargas door Eelco Fortuijn

20:45 tot 20:55 uur   Lessons learned: wat kunt u doen? wat gaat u doen?
20:55 tot 21:00 uur   Keuze van het onderwerp voor de volgende bijeenkomst                           
21:00 tot 21:30 uur   Afsluiting met borrel

Aanmelden

Tijdens de bijeenkomst is er een hapje en een drankje geregeld. Deze keer ook duurzaam: zonder vlees en vis. Het verzoek is daarom om vooraf aan te melden via platformzuidwest@gmail.com.