Subsidie voor isolatiemaatregelen weer beschikbaar

Op dit moment is de subsidie voor isolatiemaatregelen weer beschikbaar. In opdracht van de overheid stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) tot en met 2020 € 84 miljoen beschikbaar. De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is beschikbaar voor eigenaar én bewoner. 

De voorwaarde voor het aanvragen van subsidie is dat u in uw eigen woning minimaal twee energiebesparende, isolerende, maatregelen neemt. Ook moet u eigenaar én bewoner te zijn van de woning. U kunt per woning maximaal € 10.000 aanvragen. Er is ook een subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) beschikbaar voor VvE’s. Voor voorwaarden en meer informatie kunt u terecht op de website van de RVO.

Haarlem wordt steeds gasvrijer

In 2050 is aardgas niet meer beschikbaar om woningen en gebouwen te verwarmen. Haarlem wil zelfs al in 2040 van het aardgas af! Dat lijkt ver weg, maar het is dichterbij dan u denkt. We moeten op zoek naar nieuwe manieren van verwarmen, koken en douchen. Meer weten over financiële mogelijkheden? Kijk naar de Duurzaamheidslening en de subsidie Haarlem Aardgasvrij voor de laatste stap naar gasvrij wonen.

Lees meer op www.haarlem.nl/gasvrijer.