Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

Meer weten over duurzaam wonen? Doe dan mee aan de online thematour op dinsdagavond 16 juni 2020 om 19.30 uur. Haarlemse huiseigenaar Arjan Busch vertelt dan via videoverbinding hoe hij zijn huis uit 1940 renoveerde tot aardgasvrije woning. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om vragen te stellen aan de huiseigenaar.

Samen met een energieadviseur werkten Arjan Busch en zijn vrouw 2 jaar lang aan de verduurzaming van hun woning. Dat ging niet zonder tegenslagen. “Maar we zijn trots dat we hebben doorgezet”, vertelt Arjan. “Vier maanden per jaar leveren wij energie en onze energierekening is met 44 procent gedaald.” Tijdens de online thematour deelt de huiseigenaar wat hij van dit project heeft geleerd en helpt hij anderen op weg bij het verduurzamen van hun woning. Hij geeft uitleg over de duurzame maatregelen die hij nam zoals isolatie, warmtepomp en zonnepanelen op het dak.

De thematour wordt georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route samen met de gemeente. Lees alvast het verhaal van Arjan. Inschrijven kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Er is plek voor 8 deelnemers.

Van haarlem.nl