Plaza West-reminder: werkzaamheden keldervloer op 24 februari

Nieuwsbrief Plaza West 19 februari 2020
Begin februari ontving u van ons bericht vanwege het uitvoeren van vlinderwerkzaamheden aan de keldervloer van gebouw 5. Deze werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd en gaan helaas niet zonder geluidshinder voorbij.

De eerste fase van de werkzaamheden vond plaats op woensdag 5 februari en is goed verlopen. In onze vorige nieuwsbrief vertelden we dat de tweede fase van deze werkzaamheden plaatsvindt op donderdag 20 februari (morgen), maar vanwege de weersverwachtingen zijn we genoodzaakt de werkzaamheden te verplaatsen naar a.s. maandag (24 februari).

Via deze weg vertellen wij u meer over de werkzaamheden.

Vlinderwerkzaamheden op 24 februari 

Om de vloer van de toekomstige parkeerkelder vlak en waterdicht te maken, moet het beton bewerkt worden. Dat bewerken van het vers gestorte beton heet vlinderen en is een secure klus. Het storten van het beton vindt overdag plaats. Enige uren daarna moeten we het net niet uitgeharde beton vlinderen. We poetsen/polijsten dan het beton vlak en glad.

Vlinderen doen we met een machine die geluid produceert vergelijkbaar met een brommer. Geluidshinder bij deze bewerking is helaas niet te voorkomen. Omdat deze werkzaamheden altijd moeten plaatsvinden nét nadat het beton is gestort en niet zomaar kan worden uitgesteld, kan het voorkomen dat de werkzaamheden uitlopen tot in de avond/nacht. Wij vragen dan om uw begrip. Voor de vlinderwerkzaamheden hebben we een vergunning aangevraagd bij de gemeente, die is verleend.

* Bij extreem weer moeten we  het storten van het beton en de aansluitende vlinderwerkzaamheden op een ander moment uitvoeren. Wanneer dit het geval is, wordt u hier via de mail over geïnformeerd.

Drukker rondom de bouwplaats door transport

I.v.m. de aanvoer van beton zal het drukker zijn rondom de bouwplaats door transport. Wanneer het nodig is zetten wij verkeersregelaars in om het verkeer rondom de bouwplaats veilig te begeleiden. 

Communicatie en vragen

We realiseren ons dat wij bouwen op een locatie waar wordt gewoond en gewerkt. We doen er alles aan om het bouwproces zo zorgvuldig mogelijk en met aandacht voor u als naaste buren uit te voeren. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over de bouwplaats, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken, stel ze dan gerust via contact@plazawest.nl