Werkzaamheden Plaza West 5 en 20 februari

Nieuwsbrief Plaza West 3 februari 2020
In december vertelden wij u meer over de vorderingen op de bouwplaats van Plaza West. We zijn nu onder andere op de plek van gebouw 5 bezig zijn met het maken van bekistingen en het vlechten van betonijzer. Dit wordt uiteindelijk volgestort met beton en vormt het fundament en de vloer van de toekomstige parkeerkelder.
Op woensdag 5 en donderdag 20 februari voeren wij werkzaamheden uit die helaas niet zonder geluidshinder voorbij gaan. Via deze weg vertellen wij u meer over deze werkzaamheden.

Om de vloer van de toekomstige parkeerkelder vlak en waterdicht te maken, moet het beton bewerkt worden. Dat bewerken van het vers gestorte beton heet vlinderen en is een secure klus. Het storten van het beton vindt overdag plaats. Enige uren daarna moeten we het net niet uitgeharde beton vlinderen. We poetsen/polijsten dan het beton vlak en glad.

Vlinderwerkzaamheden op 5 en 20 februari

De vlinderwerkzaamheden vinden plaats op woensdag 5 en donderdag 20 februari, nadat het beton van de toekomstige keldervloer gestort is. Vlinderen doen we met een machine die geluid produceert vergelijkbaar met een brommer. Geluidshinder bij deze bewerking is helaas niet te voorkomen.

Omdat deze werkzaamheden altijd moeten plaatsvinden nét nadat het beton is gestort en niet zomaar kan worden uitgesteld, kan het voorkomen dat de werkzaamheden uitlopen tot in de avond/nacht. Wij vragen dan om uw begrip. Voor de vlinderwerkzaamheden hebben we een vergunning aangevraagd bij de gemeente, die is verleend.

Bij extreem weer moeten we het storten van het beton en de aansluitende vlinderwerkzaamheden op een ander moment uitvoeren. Wanneer dit het geval is, wordt u hier via de mail over geïnformeerd.

Drukker rondom de bouwplaats door transport

I.v.m. de aanvoer van beton zal het op 5 en 20 februari drukker zijn rondom de bouwplaats door transport. Wanneer het nodig is zetten wij verkeersregelaars in om het verkeer rondom de bouwplaats veilig te begeleiden.

Communicatie en vragen

We realiseren ons dat wij bouwen op een locatie waar wordt gewoond en gewerkt. We doen er alles aan om het bouwproces zo zorgvuldig mogelijk en met aandacht voor u als naaste buren uit te voeren. Wanneer u vragen en/of opmerkingen heeft over de bouwplaats, de voortgang van de werkzaamheden of overige zaken, stel ze dan gerust via contact@plazawest.nl.