Gangmaker worden voor de mensen in je straat of flat


Als Haarlemmer kun je ‘gangmaker’ worden in jouw eigen straat of flat. Hiervoor is subsidie beschikbaar, je kunt een ‘Lief & Leedpotje’ aanvragen. Daarmee kun je dan een kleine attentie verzorgen voor een buur die wat extra aandacht kan gebruiken, bijvoorbeeld vanwege het verlies van een naaste of juist de geboorte van een baby.

Liever een goede buur

Het spreekwoord zegt het al: liever een goede buur dan een verre vriend. Het geven van een beetje aandacht en een kleine attentie kan al een groot effect hebben. Zo vertelt gangmaker Marianne: “Wij hebben nieuwe bewoners welkom geheten met een plantje en een kaartje voor veel woongeluk en iemand die ziek is geweest en in het ziekenhuis heeft gelegen hebben we een doosje chocola gebracht. Ze zijn echt ontroerd en ook blij. Voor mijzelf geeft het een interactie met mijn medemens.
Ieder mens heeft behoefte aan ontmoeting met een ander. Het doet mij zelf ook heel goed.” Bekijk de video met Marianne voor een uitgebreidere indruk van Lief & Leedstraten Haarlem en wat het betekent om gangmaker te zijn: https://youtu.be/Zgsf2z4G35U.

Meer informatie

Lief & Leedstraten Haarlem is een samenwerking van DOCK Haarlem en Haarlem Effect voor meer
sociaal contact en verbondenheid onder de inwoners van Haarlem.

Kijk voor meer informatie op: www.dock.nl/aanbod/lief-en-leedstraten en volg voor het laatste nieuws: www.instagram.com/liefenleedstratenhaarlem.

Word gangmaker

Wil je ook gangmaker worden of wil je meer informatie? Neem contact op met projectcoördinator van Lief & Leedstraten Haarlem: Marieke Groenendijk via telefoonnummer 06 59 96 98 52 of e-
mailadres liefenleed.haarlem@dock.nl.