Blijf zo veel mogelijk thuis, ook met mooi weer!

De gemeente Haarlem vraagt alle bewoners alleen naar buiten te gaan voor het halen van een frisse neus, het doen van een boodschap of om voor een ander te zorgen. Doe dit niet in een groep van meer dan drie mensen. Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Dit geldt uiteraard ook op het water.

Als je een eigen tuin hebt, of balkon, zoek dan daar de zon op. Zo is er buiten meer ruimte voor mensen zonder tuin en balkon, zodat zij ook een frisse neus kunnen halen. Het is van cruciaal belang dat iedereen zich aan de regels houdt om de verspreiding van het coronavirus te beheersen. De afstand van minimaal 1,5 meter is daarbij noodzakelijk.

Meer informatie vind je hier.

Duinen en het strand

De parkeerterreinen bij de stranden van Zandvoort en Bloemendaal blijven gesloten om te voorkomen dat te veel mensen naar duinen en strand gaan. Verkeersregelaars ter plaatse sturen recreanten terug. Met borden op toegangswegen worden recreanten op de maatregelen en de noodzaak van wegblijven gewezen.

Deze regels gelden ook op het water

Ook op het water geldt: minimaal 1,5 meter afstand houden. Boten met daarin groepen van 3 of meer personen die geen 1,5 meter afstand houden kunnen ook een boete krijgen. Personen in hetzelfde huishouden, zoals gezinnen en kinderen zijn hiervan uitgezonderd.