Mobiliteitsbeleid: inspraakronde gestart

De gemeente wil dat Haarlem een aantrekkelijke, gezonde en goed bereikbare stad is. In het Mobiliteitsbeleid legt de gemeente vast hoe dit doel in de komende jaren gerealiseerd wordt. In het beleidsplan wordt voorrang gegeven aan schone manieren van vervoer, die zo min mogelijk ruimte innemen: de mobiliteitstransitie. De transitie is erop gericht dat in 2030 bijna alle (90%) korte verplaatsingen met een afstand van minder dan 2,5 km binnen de stad met de fiets of te voet plaatsvinden en dat meer dan de helft (60%) de verplaatsingen vanuit of naar Haarlem toe met het OV of de fiets plaatsvinden.

Inspraak

Om inwoners van Haarlem de mogelijkheid te geven op het plan te reageren is er een inspraakronde. Deze ronde loopt van 12 maart tot uiterlijk 23 april 2021. Om te regaeren ga je hierheen: https://www.haarlem.nl/mobiliteitsbeleid/

Meer weten?

Het hele plan kun je in pdf downloaden vanaf deze pagina: https://www.haarlem.nl/mobiliteitsbeleid/ (onder het kopje ‘Mobiliteitsbeleid inzien’). In het filmpje hieronder een toelichting op het beleid.