U kunt weer gratis strooizout ophalen

Het is november en dat betekent dat het officiële gladheidsseizoen is begonnen. In deze periode strooit Spaarnelanden in opdracht van gemeente Haarlem met strooiwagens de fietspaden en wegen in Haarlem. Daarnaast zijn er ook andere manieren de wegen en fietspaden in Haarlem begaanbaar te houden en u kunt een handje helpen!

Strooizout bij bruggen in de stad

Afgelopen week zijn bij verschillende bruggen in Haarlem zoutkisten geplaatst. Bij vorst worden de bruggen namelijk snel glad. In de kisten zit zout om de bruggen met de hand te strooien. Dit doet Spaarnelanden, daarnaast mogen bewoners dit ook zelf doen. Wanneer de kisten leeg of stuk zijn kan dit worden gemeld bij Spaarnelanden via 023-7517200 of info@spaarnelanden.nl. Geef dan graag ook het nummer dat op de kist staat door.

Zelf strooien

Wilt u bijvoorbeeld uw eigen stoep strooien? Haarlemmers kunnen gratis strooizout ophalen, zolang de voorraad strekt, bij het Millieuplein van Spaarnelanden (Ir. Lelyweg 51, ma. t/m za 08.00-15.30 uur en di. 08.00-20.00 uur). Neem hiervoor zelf een emmertje of plastic zak én een schep mee.

Verdere maatregelen

Meer weten over de gladheidsbestrijding door Spaarnelanden?