BUUV Haarlem bestaat 10 jaar!

Bewonersplatform BUUV Haarlem bestaat 3 november 10 jaar! Wat in 2010 begon als een klein burgerinitiatief is uitgegroeid tot een platform van naam in Haarlem. BUUV is hét bewonersplatform voor en door inwoners van Haarlem en omstreken. Via BUUV kunnen Haarlemmers elkaar ontmoeten, samen iets ondernemen of elkaar helpen.

Bij de oprichting in 2010 werd in eerste instantie een pilot gestart in Haarlem Centrum en Oost en vanaf 2012 is BUUV te vinden in alle stadsdelen. BUUV groeide van een mooi idee naar een platform dat niet meer weg te denken is uit de Haarlemse samenleving. Met een heel eigen gezicht en aanpak is het motto vanaf dag één: hulp én gezelligheid, voor elkaar en met elkaar, met gesloten portemonnee. En dat staat nog steeds als een huis. Inmiddels zijn er ongeveer 7000 Haarlemmers ingeschreven bij BUUV en worden er ruim 3000 matches per jaar behaald.  

Om het 10-jarig jubileum te vieren heeft BUUV aan de Haarlemse fotograaf Jaap Kroon opdracht gegeven om zijn artistieke invulling te geven aan een aantal BUUV activiteiten. Hij heeft hierbij gekozen voor een jaren 60/70 styling en setting, de jaren waarin elkaar helpen heel gewoon was. Het is een prachtige fotoreeks geworden. Vanaf vrijdag 30 oktober is de expositie te bewonderen bij Hart in Haarlem. Vanaf februari 2021 gaat de expositie op reis door de stad en zullen de foto’s op verschillende plekken in Haarlem tentoongesteld worden.

Informatie expositie

Expositie Jaap Kroon en 10 jaar BUUV
Locatie: Hart, Kleine Houtweg 18 in Haarlem
Datum: vanaf vrijdag 30 oktober tot en met eind januari 2021
Hart is open van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur. De toegang is gratis. 

Website BUUV: www.haarlem.buuv.nu 

Van haarlem.nl