Een thuis voor Tim

In Haarlem heeft ieder kind recht op een thuis. Het liefst bij zijn eigen ouders, als dat niet kan bij pleegouders of een gezinshuis. Daarom start vandaag de campagne ‘Een thuis voor Tim’. 

Tim is een Haarlems jongetje van 8. Hij heeft al heel wat meegemaakt en op te veel plekken gewoond. Dat moet anders kunnen. Maandag 25 mei startte zorgaanbieder Parlan voor de gemeente Haarlem de campagne ‘Een thuis voor Tim’.

Online campagne

Een gezinshuis kan voor Tim een juiste oplossing zijn: intensieve begeleiding in een thuissituatie. In andere gemeenten zijn er al gezinshuizen, maar voor Haarlem is dit nieuw. Met behulp van Tim zelf, de oma van Tim en zijn grote zus Mara, is een online campagne gemaakt om een gezinshuis voor Tim te vinden. Tim heeft zelf niet zoveel eisen vertelt hij: “Ik vertel je mijn verhaal omdat ik graag bij iemand thuis wil wonen. Bij gewone mensen die aardig zijn. Als er maar leuke dingen te doen zijn. Ik hoef ook geen grote slaapkamer, maar ik heb wel een groot bed nodig want ik heb heel veel knuffels.”

Gezinshuisouder gezocht

Parlan zoekt voor Tim een gezinshuisouder met partner. Het is een ‘way of life’ maar ook een betaalde baan. Een gezinshuisouder is een professional.  Dat is nodig omdat Tim pittig gedrag kan vertonen. Hiervoor krijgt hij hulp. De voorkeur gaat uit naar een gezinshuishouder in gemeente Haarlem of omgeving, zodat Tim, als hij wat ouder is, ook op zijn fiets naar zijn oma kan. Dat vindt oma een fijne gedachte.

Van hot naar her

Er is een landelijk tekort aan pleeggezinnen, ook in Haarlem. Toch is Tim opgevangen in pleeggezinnen die tijdelijke pleegzorg konden bieden. Hij verhuisde van hot naar her. Het laatste half jaar woont Tim op een groep buiten de regio. Het is inmiddels duidelijk dat Tim meer begeleiding en behandeling nodig heeft dan een pleegouder kan bieden. 

Oma en zus 

Oma Marion van Tim en zijn zus Mara (21) hebben meegewerkt aan de campagne. Zij zijn de vaste personen in zijn leven. Zij doen in 2 filmpjes een oproep voor een nieuw thuis voor Tim. Oma: “Hij heeft telkens het gevoel dat hij nergens welkom is en dat vind ik heel erg.” 

Kijk en luister naar Tims verhaal en de oproepjes van zijn oma en grote zus. Of ga meteen naar www.eengezinshuisvoortim.nl voor de voorwaarden en de mogelijkheden.

Van haarlem.nl