Geen sticker = geen reclame vanaf 1 januari 2020

Toch reclame? Plak de Ja-Ja sticker

Vanaf 1 januari 2020 ontvangen inwoners van de gemeente Haarlem niet meer standaard ongeadresseerd reclamedrukwerk in hun brievenbus. Alleen als zij aangeven dit te willen ontvangen krijgen zij dit. Mensen kunnen dit aangeven door een ja-ja sticker op hun brievenbus te plakken. De Ja-Ja sticker is op te halen in de publiekshal van de gemeente en, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar in bibliotheken in Haarlem.

Ophalen van de ja-ja sticker

De ja-ja sticker is verkrijgbaar in de publiekshal van de gemeente. De publiekshal zit aan de Zijlvest 39 en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en donderdag doorlopend tot 20.00 uur. Het is niet nodig om een afspraak te maken als u de sticker op wil halen. De ja-ja sticker is ook, zo lang de voorraad strekt, op te halen bij de bibliotheken in Haarlem. Dit kan bij de informatiebalie van de bibliotheek.

Waarom de ja-ja sticker in Haarlem?

In Haarlem wordt ieder jaar zo’n 20% van het totaal aantal reclamefolders ongelezen weggegooid. Dit is zo’n 250 ton per jaar. Door alleen nog folders te laten bezorgen bij mensen die aangeven deze op prijs te stellen wil gemeente Haarlem verspilling tegengaan.

Meer informatie vind je op haarlem.nl/ja-ja-sticker