Leren en wegwijs raken in Nederland door te logeren

Veel vluchtelingen met een verblijfsstatus vinden het fijn om Nederland alvast te leren kennen. Ze willen graag Nederlanders ontmoeten, wegwijs raken in Nederland en de taal leren. Takecarebnb maakt dit mogelijk door vluchtelingen bij een Nederlands gezin te laten logeren totdat er voor hen een woning beschikbaar is. De gemeente vindt dit een heel mooi initiatief. Het is goed voor de stad als nieuwe Haarlemmers zo snel mogelijk een netwerk opbouwen en meedoen. 

Sinds 2015 heeft Takecarebnb in heel Nederland bijna 300 succesvolle matches gemaakt en zijn er vele vriendschappen ontstaan.

Wilt u ook een bijdrage leveren en een nieuwkomer een prettige start geven in Haarlem? Heeft u thuis ruimte om een vluchteling tijdelijk te laten logeren? Takecarebnb helpt om dit goed te regelen en zorgt voor de juiste begeleiding en voorbereiding. De matchmaker van Takecarebnb bespreekt tijdens een kennismakingsgesprek uw wensen, voorkeuren en verwachtingen. Op basis daarvan zoekt de matchmaker naar de juiste match. Klikt het tijdens de ontmoeting met een potentiële logé? Dan volgt er een weekend proeflogeren. Pas als dat weekend goed bevalt, start de logeerperiode van maximaal drie maanden. Op de website www.takecarebnb.org vindt u meer informatie, en Takecarebnb staat u ook graag persoonlijk te woord. Mailen en bellen kan naar coördinator Annemeijn Benkirane, via annemeijn@takecarebnb.org en 06-11184409. Ook is het mogelijk eens te spreken met één van de matchmakers of met een oud-gastgezin.

Van haarlem.nl