Wat u moet weten over de feestdagen en de jaarwisseling

Lees meer over de openingstijden van de publiekshal, op welke dagen het afval ingezameld wordt en de kerstbomeninzameling.

Publiekshal gesloten tijdens feestdagen

Vrijdag 25 december (Eerste Kerstdag) en vrijdag 1 januari (Nieuwjaarsdag) is de gemeente gesloten. De gemeente is dan ook niet telefonisch bereikbaar. Donderdag 24 december en donderdag 31 december is de publiekshal open tot 16.00 uur in plaats van tot 20.00 uur.

De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt uw afspraak zelf inplannen via www.haarlem.nl/afspraak-maken. Alleen als u een rijbewijs of reisdocument komt ophalen dat al voor u klaar ligt, hoeft u geen afspraak te maken.

Afvalinzameling en Milieuplein

Het Milieuplein is gesloten op vrijdag 25 en zaterdag 26 december. Ook op 1 januari is het Milieuplein dicht. Op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag worden de gft-bakken en duocontainers niet geleegd. Zou u normaal gesproken uw rolemmer op die dagen buiten zetten? Lees dan bij Spaarnelanden op welke dagen dit wordt ingehaald.

Voorkom woninginbraak

Dit jaar zijn we meer thuis met de wintermaanden, maar het is natuurlijk nog steeds donker. Daar maken inbrekers handig gebruik van. Wist u dat in december en januari normaal gesproken drie keer zo veel inbraken worden gepleegd dan in andere maanden? Maak het inbrekers niet gemakkelijk!

Meer informatie

Vuurwerk

Door corona ziet de jaarwisseling er dit jaar anders uit dan anders. Het kopen, verkopen, vervoeren en afsteken van vuurwerk is dit jaar landelijk verboden. Zo voorkomen we vuurwerkslachtoffers en daarmee extra druk op de zorg.

Meer informatie

Kerstbomeninzameling

Vanwege corona gaat de kerstbomenactie voor kinderen niet door. Spaarnelanden houdt in de periode van 4 t/m 15 januari per stadsdeel twee inzamelrondes voor kerstbomen.

Meer informatie

Van haarlem.nl